Miért jár XP ?

 

Amiért XP-t kapsz:

-Sérülés okozása egy ellenséges tanknak.


-Kritikus sérülés okozása egy ellenséges tanknak. A saját és az ellenséges tank szintje közötti külömbség lesz figyelembe véve. Magasabb szintű tankért több tapasztalatot kapsz.


-Ellenséges tank felderítése. SPG felfedezésért több XP jár, mint más típusú tankokért.


-Ellenséges tank "felvillantása", miközben a csapattársaid a látótávolságukon túlról lövik azt.


-Külön XP az ellenséges tank elpusztításáért (csak akkor, ha te kaptad a pontot érte). A tankszintek közötti különbség itt is figyelembe van véve. Nagyobb szintű tankért több tapasztalat jár.


-Külön tapasztalati pont az ellenséges bázis elfoglalásáért, de csak a zászló hatókörén belül tartózkodó tankok részére, az ott töltött idővel arányosan.


-Külön XP az ellenséges zászlófoglalás újraindításáért (ha sérülést okozol az ellenséges tanknak a saját bázis foglalása közben). A kapott tapasztalat egyenesen arányos az általad levett % HP-val.


-Külön XP, ha a tankod "életben marad".


-"Aktív harci tevékenységek" - bizonyos szögben lőni az ellenséget, miközben az ellenséges tűz hatósugarában vagy. Nem jelent sok pontot, de befolyásolja a szerzett XP mennyiségét.


-Minél több sérülést okoz a csapatod az ellenségnek, annál több XP-t kap minden csapattag, de csak az elpusztított tankok után. Nem jelent sok pontot, de befolyásolja a szerzett XP mennyiségét.


-Külön tapasztalat, ha a csapatod nyer: +50% minden csapattagnak!

Amiért nem jár XP:

-Sérülés okozása egy csapattárs tanknak.
-Teamkill.
-Lövedék lepattanás.
-Ha meglőnek.
-Csatában elért kitüntetések, medálok (kivéve az "Invader" (fentebb az 5. pont) és a -"Defender" (fentebb a 7. pont) kitüntetést).


-Döntetlen kör.
-Az összes ellenség elpusztítása.

Természetesen minden megszerzett tapasztalati pont után +5% free XP is jár.