Legénység Képességei


 
Javítás Képesség teszi a legénységi tagokat arra, hogy gyorsabban megjavítsák a jármű megsérült moduljait. A bónusz akkor lép életbe, amikor egy modul megsérül. Hatékonysági szintje az egész legénység Javítási képességének átlagos szintjétől függ. Tehát ha 5 fős a legénység, de csak egy főnek van Javítás képessége és az is még csak 50%-os, akkor a Javítás képesség csak 10%-osan hat a járműre: (100%/5)*0,5 (ez a Tűzoltásra és a Rejtőzködésre is igaz). A képesség hatása összeadódik a Szerszámos láda hatásával.
Tűzoltás Megtanulása által a legénységi tagok gyorsabban lesznek képesek eloltani a tüzet a járműben. Hatása összeadódik a Kézi és az Automata tűzoltókészülék hatásával.
Rejtőzködés Minél magasabb szintű a legénység Rejtőzködési képessége, a jármű annál nagyobb szorzót kap az alap rejtőzködési értékére. Ebből az következik, hogy olyan járműnél, melynek alapból alacsony a rejtőzködési képessége, nem érdemes ezt a képességet megtanítani a legénységnek. Felderítőknél, TD-knél és SPG-knél viszont nagyon hasznos lehet. Ha minden legénységi tagon 100%-ra van fejlesztve, akkor ad +20% álca értéket. Ha nincs mindenkin, akkor arányosan csökken ez az érték (lásd a javításnál). Hatása összeadódik az Álcahálóval.

 

Parancsnok által elérhető képességek

Mentor E képesség minden 1%-a után a legénység többi tagja további 0,1% tapasztalati pontot is kap csatánként (max. 10%).
Sasszem E képesség által megnövelhető a maximális látótávolság: minden 1% után 0,02% látótáv növekedés (max. 2%). A kémlelő sérülésekor ez a bónusz 0,2%-ra nő százalékonként (max. 20%). Hatása összeadódik a Helyzetfelismerés képességgel és a Látcsővel/Periszkóppal.
Ezermester Ismeretében a Parancsnok képes lesz helyettesíteni a kilőtt legénységi tagokat. Százalékonként az első tagot 0,5% hatásfokkal (max. 50%), a másodikat 0,25%-kal (max. 25%), a harmadikat 0,125%-kal (max. 12,5%), stb.

 

Lövész által elérhető képességek

   

 

Fegyverkovács Ez a képesség százalékonként 0,2%-kal csökkenti a sérült ágyú pontatlanságát (max. 20%-kal). Ha két Lövésznek is van ilyen képessége, csak a magasabb szintű lép életbe. Hatása összeadódik a Vertikális stabilizátor hatásával.
Biztos kéz Ez a képesség százalékonként 0,075%-kal csökkenti az ágyú torony forgása által okozott szórását (max. 7,5%-kal). Ha két Lövésznek is van ilyen képessége, csak a magasabb szintű lép életbe. Hatása összeadódik a Vertikális stabilizátor hatásával.

 

Vezető által elérhető képességek

 
Csúsztatott kuplung Ez a képesség százalékonként 0,05%-kal növeli a jármű forgási sebességét (max. 5%-kal). Hatása összeadódik a Plusz barázdák és Végsebesség kikapcsoló hatásával.
Sima futás Ez a képesség százalékonként 0,04%-kal csökkenti a jármű mozgásából adódó szórását a lövegnek, de ez a forgásra nem vonatkozik (max. 4%-kal). Hatása összeadódik a Vertikális stabilizátor hatásával.
Off-Road vezetés Csökkenti a gördülési ellenállást, így növeli a tank mobilitását és csökkenti a gyorsuláshoz szükséges időt, terepen képesség szintenként 0,1%-kal (max. 10%), lágy talajon képesség szintenként 0,025%-kal (max. 2,5%)
Irányított ütközés Ütközésnél szintenként 0,15%-kal (max. 15%-kal) növeli az ellenséges járműben okozott kárt és ugyanennyivel csökkenti a saját jármű sebződését. Csak akkor hat, ha mindkét jármű mozgásban van!

 

Rádiós által elérhető képességek

   
Műszerész Ez a képesség százalékonként 0,2%-kal növeli a rádió hatótávolságát (max. 20%-kal). Ha két Rádiósnak is van ilyen képessége, csak a magasabb szintű lép életbe.
Helyzetfelismerés Ez a képesség százalékonként 0,03%-kal növeli a jármű látótávját (max. 3%-kal). Ha két Rádiósnak is van ilyen képessége, csak a magasabb szintű lép életbe. Hatása összeadódik a Sasszem képesség hatásával.
Jelerősség? Szintenként 0,1%-kal (max. 10%-kal) megnöveli az összes baráti tank rádiójának a hatótávolságát. Csak azokra a tankokra hat, melyek rádió hatótávolságon belül vannak. Ha két Rádiósnak is van ilyen képessége, csak a magasabb szintű lép életbe.

Készségek / Perks

 

Bármely képzettséggel elérhető készségek

     
Elit alakulat Ha a legénység összes tagja rendelkezik ezzel a készséggel (100%-osan), akkor mindenki kap még képességeinek szintjéhez +5%-ot. Gyakorlatilag úgy működik mint a Ventilátor és hatásuk össze is adódik.

 

Parancsnok által elérhető készségek

   
Hatodik érzék A Parancsnok észleli ha a járművet észlelte egy ellenséges tank és 3 másodperc késleltetéssel ki is jelzi azt a képernyőn (megjelenik egy kis lámpa). A jelzés pár másodperc múltán mindenképp eltűnik, akkor is ha még mindig észlelve van a jármű.
Sasszem Egy jármű becélzásakor 4 másodperc késleltetéssel információt kapunk annak sérült moduljainak listájáról. SPG felülnézetben nem működik!

 

Lövész által elérhető készségek

   
Mesterlövész 3%-kal megnöveli az ellenséges jármű moduljai és legénysége kritikus sebződési esélyét. HE lőszerrel nem működik.
Célkijelölő A célkereszt irányának ± 10 fokos tartományában 2 másodperccel tovább látszik a már észlelt ellenséges célpont. Ha több Lövész is van a járműben, mindkettőnek ismernie kell ezt a készséget. SPG felülnézeti módban nem működik.

 

Vezető által elérhető készségek

     
Megelőző karbantartás 25%-kal csökkent a tűz esélyét.

 

Rádiós által elérhető készségek

     
Utolsó adás A Rádiós a jármű kilövése után (ha ekkor még életben volt) +2 másodpercig jelenti az észlelt ellenséges járművek pozícióját. Több rádiós esetén a hatás nem adódik össze.

 

Töltő által elérhető készségek

     
Biztonságos elhelyezés A Töltő úgy helyezi el a lőszereket, hogy azok ne érintkezzenek egymással. Ezáltal 12,5%-kal megnő a lőszer rekesz életereje. Hatása összeadódik a Vizes lőszerrekesz hatásával, azonban ha több Töltő is ismeri ezt a készséget, annak nincs kumulatív hatása.
Adrenalin roham Az újratöltési idő 9,1%-kal csökken, ha a jármű életereje 10% alá esik. Hatása összeadódik a Töltésgyorsító hatásával, azonban ha több Töltő is ismeri ezt a készséget, annak nincs kumulatív hatása.
Intuíció Ha az ágyú már be van töltve, 17% eséllyel azonnal újra betölt, amikor másik típusú lőszerre váltunk. A készség csak akkor működik, ha az ágyú teljesen be van töltve. Több töltőnél a hatás nem adódik össze.